Nove fasade i krovovi za zgrade na općini Ilidža, Muzur najavio nastavak projekta: “Ništa prazne priče, samo rad”

Zgrada u ulici Derviš-paše Bajezidagića uspješno je prošla kroz projekat izrade termo fasada, odnosno utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje, koji realizuje Općina Ilidža.

Prema riječima načelnika Nermina Muzura uskoro će kroz isti projekt početi utopljavanje još jedne zgrade.

Lijepo je čuti zadovoljne stanare, ali i komentare njihovih komšija kako bi svi trebali iskoristiti benefite koje nudi Općina Ilidža kroz ovakve i slične projekte“, kazao je načelnik Muzur.

Dodao je da se već u danima nastavlja s utopljavanjem još jedne ilidžanske zgrade.

Na tome nećemo stati“, kazao je Muzur.

Projekat nazvan “Za novo lice Ilidže” ima za cilj smanjenje troškova grijanja i unapređenje energetske efikasnosti objekta, ali i smanjenje zagađenosti zraka, kao i produženje životnog vijeka nekretninama.

Osim projekta utopljavanja zgrada, Općina Ilidža aktivno radi i na obnovi starih, dotrajalih i uništenih krovova na stambenim zgradama.

Novi krov dobila je stambena zgrada u ilidžanskoj ulici 15. maj, a kroz isti projekt ubrzo bi zgrade na tri lokacije na Općini Ilidža, koje su označene kao prioritet, trebale dobiti nove krovove.

Muzur se oglasio i na društvenim mrežama te je najavio radove na zgrada na tri lokacije.

Sa obnovom starih i uništenih krovova nastavljamo ubrzo na nove tri lokacije na Općini Ilidža koje su označene kao prioritet. Ništa prazne priče, samo rad na terenu“, napisao je Muzur.