Otac Vedada Ibrahimovića nezadovoljan presudom: “Stavili su metu na čelo svakom djetetu, ubijen je na svirep i brutalan način”

Kantonalni sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu Benjaminu Arslanagiću.

Osuđen je za ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Nakon izricanja presude produžen mu je pritvor.

Podsjetimo, Arslanagić je 27. marta prošle godine oko 11 sati vozeći Nissan Almeru u kojem su sjedile još dvije osobe, nakon što je ugledao V. I. zaustavio vozilo, otvorio prozor i rekao mu: “Kako ćemo ono riješiti, dođi ovamo i uđi s nama u auto ili ću te zgaziti“.

Kako je navedeno u optužnici Ibrahimović je počeo bježati nakon što maloljetnik s nožem krenuo prema njemu.

Maloljetnik koji je bio s optuženim u automobilu, izašao je s nožem u ruci i krenuo prema oštećenom Vedadu Ibrahimoviću koji je krenuo bježati.

Nakon što su ga stigli u ulici Kotromanića u blizini SCC-a, Arslanagić ga je udario automobilom. Od udaraca automobilom oštećeni je zadobio teške povrede od kojih je podlegao“, navedeno je u optužnici.

“Stavljena meta na čelo svakom djetetu”

Otac ubijenog Vedada Ibrahimovića ne krije nezadovoljstvo presudom.

S druge strane, nada se da će drugostepenom presudom biti zadovoljena pravda obzirom da se radi o teškom ubistvu s namjerom na javnom mjestu.

Kako da budem zadovoljan presudom. Sve i jednom djetetu je meta na čelo postavljena s ovim. Za ubistvo djeteta da ležiš 12 godina?

Bit će uložena žalba na presudu. Meni nisu dali da uđem na suđenje uopšte jer sam svjedok“, kazao je Muhamed Ibrahimović za Sarajevsku seharu.

Dodao je da se za mnogo manja djela dobije veća kazna zatvora.

Neko zgazi životinju na cesti i dobije deset godina. Znači ispade mi dijete isto kao životinja? Ovo je ubistvo s predumišljajem na svirep i brutalan način na javnom mjestu, na brutalan način je ubijen.

Ne treba niko nasjedati na ono što se govori, on je umro tu, na pločniku, nije umro u bolnici“, kazao je Ibrahimović za Sarajevsku seharu.

Šture informacije

Izuzetno zanimljivo je da mediji nemaju mnogo uvida u ovaj slučaj, a radi se o tako jednom teškom djelu.

Čak i informacije o današnjoj presudi su vrlo šture i ne govore sve što bi mediji voljeli da znaju kako bi javnosti iznijeli tačne informacije.

Kako je kazao Ibrahimović, sve izgleda kao da se zataškava slučaj.

Šture su informacije koje dolaze do javnosti, isto kao da je zataškano sve. Voljeli bismo da se javnost upozna da je napravljeno hiljadu propusta, nikada se javnosti nisu izjasnili niti o jednom ročištu, niti bilo šta. Šutili su sve vrijeme. 

Više informacija bude objavljeno kada neko trafiku obije“, zaključio je Ibrahimović.