Ovo je mladić koji je izgubio život u udesu u Rajlovcu, “Klas” se oprašta od kolege

Kompanija “Klas” oprašta se od mladog kolege koji je izgubio život u strahovitom udesu koji se prije dva dana dogodio u Rajlovcu.

Podsjetim, sudarili su se putničko vozil i autobus koji je vršio poseban prijevoz djece.

S neizmjernom tugom i nevjericom opraštamo se od našeg tragično preminulog kolege Suada Čurića. Inna lillahi we inna ilejhi radži’un – ‘Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo’. Neka ti je vječni rahmet. Kolektiv kompanije Klas d.d. izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima“, napisali su iz ove kompanije.

Kako saznajemo, dženaza mladiću iz Bugojna bit će obavljena sredinom naredne sedmice nakon završene obdukcije.

Podsjetimo, kako je policija objavila jučer, još osmero djece je povrijeđeno i srećom radi se o lakim povredama.

Dana 14.04.2022. godine u 15:05 sati na putu M-18 u mjestu Rajlovac, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara dva motorna vozila i to: autobusa marke ‘Man’, registarskih oznaka K19-J-976, vlasništvo preduzeća ‘Centrotrans’ kojim se vršio poseban prijevoz djece, a kojim je upravljao vozač S.Č. rođen 1969. godine iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke ‘VW Passat’, registarskih oznaka A75-T-330, vlasništvo preduzeća ‘Klas’ d.o.o. Sarajevo, kojim je upravljao vozač S. Ć. rođen 1992. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motornog vozila ‘VW Passat’ S. Ć., a smrt je konstatovana na licu mjesta od strane ljekara ZZHMP Kantona Sarajevo, dok je lake tjelesne povrede zadobilo osmero djece, svi 2012. godište“, kazali su iz MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke.

Nakon obavljenog uviđaja, a po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tijelo vozača S. Ć. je prevezeno na prosekturu groblja Bare gdje će biti obavljena obdukcija.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.