Policija u pola noći zaustavila Audi Q7 i pronašla skoro pola tone rezanog duhana

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde noćas su zaplijenili 450 kilograma rezanog duhana.

Duhan je bio bez akciznih markica i prateće dokumentacije.

Naglašeno je da je riječ o do sada najvećoj zaplijeni duhana u tom kantonu, koji je otkriven prilikom pojačane kontrole saobraćaja na putevima u BPK Goražde.

Noćas u 2:30 sati u ulici 31. Drinske udarne brigade zaustavljeno je putničko motorno vozilo Audi Q7 koje se kretalo iz pravca Foče, a kojim je upravljao vozač M. M, rođen 1984. godine, iz Ljubinja.

Posjedovao je urednu saobraćajnu dokumentaciju, ali prilikom kontrole vozila primjećene su velike crne vreće i određen broj papirnih paketa.

Pregledom je utvrđeno da se u njima nalazi 450 kg duhana, bez akciznih markica I potrebne dokumentacije“, precizirao je resorni ministar Armin Mandžo.

Dodao je da su na lice mjesta pozvani istražitelji Uprave za indirektno oporezivanje kao i Sektora kriminalističke policije.

Vozilo je dovezeno i obezbjeđeno u krugu MUP-a BPK Goražde do okončanja detaljnih radnji istražitelja UIO BiH.

Vozaču su uručeni prekršajni nalozi, a daljnji rad na ovom predmetu preuzima Tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog djela“, kazao je ministar unutrašnjih poslova BPK Goražde.