Prognoza do kraja ove sedmice, kakvo vrijeme možemo očekivati za vikend?

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno, dok je slaba kiša registrovana na jugu i zapadu Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica -4; Bugojno, Jajce i Sanski Most 1; Prijedor i Tuzla 2; Banja Luka, Bihać, Doboj, Sarajevo i Zenica 3; Bijeljina 4; Gradačac i Livno 5; Široki Brijeg 6; Grude 7; Mostar i Trebinje 8; Neum 11 °C.

Danas će naoblačenje sa juga u Bosni i Hercegovini usloviti kišu. Većina padavina je na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša u drugoj polovini dana, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16°C.

U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana povremeno može pasti malo kiše. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 °C.

Sutra, u petak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jače padavine su na području Hercegovine. Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 °C, na sjeveroistoku Bosne do 23 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Rijetko uz slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10 °C, na jugu zemlje do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Pljuskovi se očekuju u drugoj polovini dana. Vjetar umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 °C.