Sabrina Buljubašić: “Iznenađena sam natpisima u medijima, rado ću se odazvati istražnim organima”

Aktuelni čelnici FK Sarajevo podnijeli su prije nekoliko dana krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić.

Naravno, riječ je o bivšoj direktorici kluba s Koševa, koju terete da je zloupotrijebila svoj položaj i finansijski oštetila klub.

Buljubašić se nakon svega oglasila na društvenim mrežama.

Moram priznati da sam iznenađena natpisima u medijima u kojima se tvrdi da je protiv mene podnesena krivična prijava. Zvanično nisam dobila obavijest da se protiv mene vodi istraga i za krivičnu prijavu sam saznala iz medija, što me je šokiralo i iznenadilo“, napisala je Buljubašić.

Dodala je da će se rado odazvati istražnim organima.

U svakom slučaju, ukoliko dobijem poziv za izjašnjenje, po bilo kojem osnovu, rado ću se odazvati i biti na raspolaganju svim istražnim organima, kao što sam bila i do sada. Bit ću potpuno transparentna. Odbacujem sve insinuacije da sam oštetila klub, a to ću, ukoliko bude bilo potrebno i dokazati, na mjestu gdje se takve stvari i dokazuju”, zaključila je Buljubašić.

Podsjetimo, prijava prema bivšoj direktorici je podnesena nadležnom Tužilaštvu u Sarajevu, a obavljena je nakon detaljne revizije poslovanja kluba.

Buljubašić je prijavljena po članu 229 i 230 Zakona o krivičnom postupku FBiH za zloupotrebu položaja.

Krivična prijava protiv Sabrine Buljubašić došla je nakon što je nova direktorica kluba Ajla Alimanović za bh. medije govorila o prethodnim upravama kluba, u kojima su neki članovi uprave FK Sarajevo sticali ličnu korist na račun kluba sve dok klub zamalo nije bankrotirao.