Zrinjski razbio Sarajevo i osvojio sedmu titulu prvaka BiH, navijači uletili na teren da slave

Zrinjski je večerašnjom pobjedom protiv Sarajeva osigurao sedmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je razbio Sarajevo u Mostaru rezultatom 4:0, u utakmici 26. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegoivne, a Plemići su ovom pobjedom i matematički osigurali sedmu titulu prvaka naše države.

Prvo uzbuđenje na utakmici desilo se u sedmoj minuti. Čondrić je izašao sa gola Zrinjskog, bila je prazna mreža Plemića, no Suljić je izgubio loptu.

U istoj minuti velika šansa za bordo klub. Hebibović je šutirao, a odbranio mu je Čondrić, da bi iz drugog pokušaja fudbaler Sarajeva poslao loptu pored gola.

Potom je na drugoj strani zaustavljen Bilbija, a u 13. minuti dalekometni udarac Šećerovića otišao je daleko od okvira gola mostarske ekipe.

Minutu poslije Bilbija je glavom poslao loptu preko gola Dizdarevića. Domaći su u 15. minuti poveli spektakularnim golom Jankovića.

Dizdarević nije imao šanse, a fudbaler Dinamo Zagreba na posudbi u Zrinjskom postigao je jedan od najljepših golova ove sezone.

Bilbija je iz teške pozicije šutirao glavom u 23. minuti, ali izborio samo još jedan korner za Plemiće. Minutu poslije Jukić je sa ruba šesnaesterca gađao rašlje, a lopta je otišla malo preko gola.

Potom je uslijedio veoma miran period igre bez uzbuđenja. Drugi dio prvog poluvremena bio je daleko ispod očekivanja i do kraja prvog dijela ostalo je 1:0.

Jukić je u nastavku pokušao sa velike udaljenosti, ali nije bilo promjene rezultata.

U 52. minuti Ćorluka se sjajno izborio za loptu na desnoj strani i uputio je perfektan centaršut, a Bilbija je glavom matirao Dizdarevića za 2:0.

Desetak minuta poslije Lazić je zatresao svoju mrežu za 3:0 i tada je već bilo jasno da će Plemići slaviti u ovom meču.

Dizdarević je odbranio udarac Jankovića u 64. minuti, a Palić je nedugo nakon toga na drugoj strani poslao loptu preko gola.

Jukić je u 75. minuti postigao fenomenalan gol protiv bivšeg kluba i to je bilo 4:0. Najbolju šansu do kraja utakmice za bordo tim imao je Bagarić u 85. minuti, a odbranio je Čondrić i ostalo je do kraja 4:0.

Nakon posljednjeg sudijskoj zvižduka navijači mostarskog kluba su uletjeli na teren.

Već nakon trećeg i četvrtog gola Zrinjskog, navijači ovog kluba počeli su sa slavljem nove titule prvaka naše države uz pirotehnička sredstva.

Kada je glavni sudija Ermin Sivac iz Zenice označio kraj utakmice, navijači mostarskog kluba utrčali su na teren i počelo je “ludilo”.