Foto: NFSBiH

U utorak Skupština FSBiH, dan prije zasjeda i Izvršni odbor

Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bit će održana u utorak, 19. aprila 2022. godine u 11 sati u hotelu Hills na Ilidži.

Kako je potvrđeno iz FSBiH na dnevnom redu su između ostalog izvještaji: o radu FSBiH u protekloj godini; o izvršenju plana prihoda i rashoda FSBiH za 2021. godinu i revizorskom izvještaju za 2021. godinu.

Također, teme će biti i plan rada FSBiH za 2022. godinu, te plan prihoda i rashoda Saveza za tekuću godinu, prenosi Faktor.

Po običaju, prije sjednice Skupštine bit će održana i sjednica Izvršnog odbora FSBiH. Male su šanse da će na dnevni red, pod tačkom “razno” doći i Ivaylo Petev.

Inače, najneuspješniji selektor u historiji BiH, kojeg su sinoć prozvali i BH Fanaticosi, poručivši mu da odlazi sa klupe Zmajeva.

Najvjernija navijačka grupa reprezentacije BiH bila je i protiv dolaska Bugarina na klupu BiH, čak su organizovali i mirne protesti ispred zgrade FSBiH na dan predstavljanja, ali im je Petev tada poručio da ga to ne brine, jer se ispred Saveza nije pojavilo 10.000 navijača.

Da je na proteste došlo 10.000 ljudi, zamislio bih se. Nisam ih vidio i ne znam koliko ih je bilo, ali ja znam šta radim. Pustite me da radim i ocijenite me prema rezultatima.

Znam da ima onih koji su protiv mene, ali ja vjerujem u sebe i sve ću učiniti da napravimo dobar rezultat. Ako rezultati ne budu dobri, preuzet ću odgovornost”, rekao je Petev u januaru 2021. godine.

Godinu poslije rezultata nema, a Petev je i dalje selektor BiH…