Veliki broj ulica u Sarajevu zbog radova danas bez vode, prekidi i iza 15 sati

Radovi na popravkama kvarova, a u okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, za danas su planirani u 17 ulica.

Ulice u kojima će biti vršeni radovi su: Omera Kovača, Armije RBiH, Braće Eskenazi, Džeka, Šerina, Sepetarevac, Abdesthana, Armaganuša, Ablagin sokak, Blagovac II, Kobilja glava, Braće Planja, Borak, Travnička, Šanac, Rajlovac i Ahatovićka.

Normalizacija u vodosnabdijevanju očekivana je po okončanju radova u poslijepodnevnim satima.

Osim toga, planiran je i nastavak radova i zamjena zatvarača na području općine Centar zbog čega će iza 15 sati također doći do pada pritiska i obustava vodosnabdijevanja u više ulica.

Tačnije planiran je nastavak radova i zamjena zatvarača na spoju ulica Asima Ferhatovića i Bolnička.

U sklopu navedenih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju od 15:00h u pomenutim ulicama, a do pada pritiska u sistemu doći će u ulicama: Safeta Pašalića, Ahmeda Muratbegovića, Ismeta Mujezinovića, Muhameda Hevaije Uskufije, Fikreta Ploče, Mustafe Busuladžića, Asafa Serdarevića, Nusreta Fazlibegovića i Osmana Krupalije.

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova.

Također, Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas će vršiti radove na čišćenju kanala u ulicama: Adema Buće, Kodžina, Aleja Bosne Srebrene.

Pročepljenje kanala planirano je da se vrši u ulici Vinka Šamarlića, ručno čišćenje podužnih rešetki na lokalitetu Trg ZAVNOBiH-a.

Crpanje šahta vršit će se u ulici Skenderija, crpanje taložnika na PPOV Butila, te crpanje septičke jame u ulici Mihaljevska.