Video/ Džanan Musa hitno operisan zbog rupture dušnika, nalazi se u induciranoj komi

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa sinoć je hitno operisan nakon utakmice koju je odigrao za svoj Breogan protiv Manrese.

Musa je dobio udarac u predjelu vrata, Što je stvorilo hematom na mjestu udarca.

Španski mediji pišu kako je došlo i do rupture traheje, što je našem košarkašu otežavalo disanje.

Posljedice udarca mogle su biti i opasne po život, pa ljekari nisu željeli rizikovati i odlučili su ukloniti problem hirurškim putem.

Nepoznato je koliko će jedan od naših najboljih košarkaša biti van terena, ali prema prvim informacijama, njegova sezona mogla bi biti okončana.

Džanan Musa ove sezone igra fenomenalno, najbolji je igrač Breogana i prvi je kandidat za najkorisnijeg igrača ACB lige.

Inače Breogan je jučer savladao Manresu rezultatom 98:94, a naš košarkaš bio je najbolji pojedinac utakmice sa 18 postignutih poena, 9 uhvaćenih skokova i tri podijeljene asistencije.

Prema posljednjim informacijama Musa se oporavlja od operacije.

Kako mediji saznaju morat će sljedeća 24 sata provesti na odjelu intenzivne njege u induciranoj komi zbog hematoma koji je i dalje prisutan na mjestu udarca kojeg je primio tokom utakmice.

Ljekari se nadaju da će se hematom, koji može stvoriti ozbiljne probleme sa disanjem i dotokom krvi, povući u sljedećih dan dva i da će Musa biti u mogućnosti da napusti bolnicu.

Treba napomenuti da prema trenutnom stanju naš košarkaš nije životno ugrožen.

Uz njega su u Španiji članovi porodice i njegov menadžer Miško Ražnatović, koji očekuju pozitivne vijesti vezano za statistički najboljeg košarkaša ACB lige.

Još od sinoć na društvenim mrežama hiljade navijača pružaju podršku našem košarkašu, te su mu poželjeli brz oporavak.