Arslan Dučić tvrdi: “Nisam nasilnik, nisam fizički napao kolegicu, konflikt je bio u duhu demokratije!”

Nakon što je nekoliko medijskih kuća objavilo tekst o razlozima isključenja Arslana Dučića iz SDP-a BiH, vijećnika u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, Dučić je na adresu naše redakcije uputio reagiranje u kome tvrdi da je oklevetan.

Uz to, zaprijetio je medijskim kućama na prenošenju ovih tekstova.

S druge strane, medijske kuće tvrde da su tekstovi bazirani na zvaničnom dokumentu – Odluci o isključenju koju je donijelo OO SDP BiH Novo Sarajevo još u martu ove godine.

Dučićeve tvrdnje prije svega se odnose na dio teksta u kojem se iznose detalji o fizičkom napadu na kolegicu iz Kluba vijećnika SDP Novo Sarajevo, a koji se navode i u samoj Odluci o isključenju.

U jednom od obrazloženja navodi se i “ispoljavanje arogancije i ignorancije prema kolegama, a u situacijama sukoba mišljena ispoljavanja agresivnosti”.

Mediji koja je Dučić pisao navode da su SDP-u zatražili provjeru njegovih navoda te je potvrđeno, što su smatrali relevantnim izvorom za objavu teksta.

Na ove navode Arslan Dučić, pak, tvrdi da nisu tačni i da je bio u pitanju samo “verbalni konflikt u duhu demokratije”.

Nisam fizički nasrnuo na kolegicu u SDP-u, a definitivni dokaz za to je da takvo nešto nikada nije prijavljeno u PU Novo Sarajevo, a nakon toga se protiv mene nije niti otvorio bilo kakav postupak.

Fizički napad može biti klasificiran i kao krivično djelo te bi on u ovakvim slučajevima, ako bi to bilo istina, mogao dovesti i do ukidanja mog mandata… Imam svjedoke i dokaze da nisam, osim verbalnog konflikta za koji tvrdim da je u duhu demokratije, uradio ništa više“, kazao je on.

Dučić također prijeti i da će zbog svega podnijetu tužbu za klevetu, te dokumentovano dokazati da “nikada nije osuđen za bilo kakvo nasilje nad bilo kime”.

A dokazat ću i da nikada nisam imao niti prekršaj. Ne vozim, ne tučem se po kafanama, nisam nasilnik kakvim me karakterišete“, naveo je on u svom reagiranju Arslan Dučić.