Danas sunčano i toplo, promjena vremena dolazi u drugom dijelu dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati iznosile su: Bjelašnica i Srebrenica 9; Sokolac 10; Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo i Široki Brijeg 12; Zvornik 13; Drvar, Jajce, Prijedor i Sanski Most 14; Banja Luka, Bihać, Doboj, Livno, Tuzla i Zenica 15; Bijeljina, Grude i Trebinje 17; Mostar i Neum 19; Gradačac 21 °C.

Danas će u Bosni i Hercegovini sunčano prije podne. Razvoj oblačnosti u drugom dijelu dana će usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Padavine se ne prognoziraju na jugu Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 32 °C.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugoj polovini dana sa umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 °C.

Isti zavod za sutra, utorak, u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka.

U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 14 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28 °C.

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima prije podne. U Hercegovini većinom mala do umjerena naoblaka. Oblačnije na sjeveru Hercegovine. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje do 18 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 °C, na jugu do 28 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6 °C, na jugu zemlje do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C, na jugu do 26 °C.