Foto: A. K./ Sarajevska sehara

Foto/ Sahranjen Ivica Osim

Na Gradskom groblju Bare u Aleji velikana sahranjen je legendarni Ivica Osim.

Štraus s Grbavice je preminuo 1. maja u svom domu u Gracu, a danas mu je održana sahrana u njegovom Sarajevu, gradu kojem se uvijek rado vraćao.

Komemoracija je održana u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Pored porodice, supruge Asime i sina Amara Osima, stigle su brojne zvanice i imena iz svijeta fudbala, sporta, politike, kulture, umjetnosti i brojnih drugih sfera interesovanja.

Na posljednji ispraćaj legendarnom Švabi došli su Safet Sušić, Dragan Stojković Piksi, Zvonimir Boban, Savo Milošević, Vladimir Petković, Dušan Bajević, Mehmed Baždarević, Srečko Katanec, Refik Šabanadžović, Radmilo Mihajlović, Blaž Slišković, Muhamed Konjić, Faruk Hadžibegić, Tomislav Ivković, Nijaz Merdanović, Mirsad Fazlagić, Husref Musemić, Mišo Smajlović, Nikola Nikić, Zdenko Jelić, Mehmed Janjoš, Predrag Pašić…

Također su stigli i Bakir Izetbegović, Fadil Novalić, Dino Merlin, Vico Zeljković i brojni drugi gosti.

Komemoracija je počela minutom šutnje, a u nastavku je uslijedio obraćanje njegovih igrača i prijatelja.

Podsjetimo, nažalost, već ranije je ispraćaj sa Stadiona Grbavica otkazan.

Ispraćaj i mimohod sa Stadiona Grbavica do Gradskog groblja Bare koji su bili planirani za 12:30 sati su otkazani zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta.

Sahrana na Gradskom groblju Bare, umjesto prvobitno kako je planirano u 15:00, počela je u 14:00 sati.

Za građane je u komemorativnom centru Bare bila otvorena komemorativna soba za posljednji pozdrav Ivici Osimu u periodu 12:00 do 13:45 sati.