Konaković: “SDA nema nikakve šanse ni protiv dva kandidata Trojke za Predsjedništvo”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković na današnjoj konferenciji za medije govorio je o brojnim temama.

Jedna od njih bio je kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima.

Konaković je rekao da je Trojka prošle sedmice imala nekoliko sastanaka, gdje su razgovarali o važnim državnim pitanjima, sigurnosti države, vanjske politike, kadrovskih pitanja, kao i odnosa sa nekim strankama koje su upitne za neku vrstu koalicija.

Mi ovo shvatamo preozbiljno“, kazao je Konaković i istakao da je strankama Trojke najlakše delegirati ime.

Bilo bi prelako da delegiramo jedno ime, koje god da delegiramo bit će pobjedničko, tu nema dileme. I siguran sam, nakon što je na vidjelo izašla istina o reviziji i kraha te priče, kandidat SDA nema nikakve šanse ni protiv dva kandidata Trojke“, rekao je Konaković.

Konaković je rekao kako mora podsjetiti da je lanac poskupljenja isključivo posljedica neefikasne državne i federalne vlasti.

Inače, legendarni komandat Prve slavne višegradske brigade Armije RBiH Ahmet Sejdić danas je objavio da postaje član Naroda i Pravde.

Dobio sam podršku od strukture u kojoj je sad, ali i dok je bio u strukturi SDA. Konaković je pozvao prvi prss i rekao da će se zalagati za istinu i podršku svima nama koji su bili optuženi za navodne ratne zločine“, rekao je Sejdić.

Dodao je da smatra da bi mogao dati doprinos kada su u pitanju uređenje boračkih prava te rad namjenske industrije.