Policija uhapsila jednu od tri osobe koje su muškarcu u Humskoj ulici ukrali mobitel i računar

Tokom jučerašnjeg dana uhapšen je mlađi muškarac koji se tereti da je prije dva dana opljačkao muškarca u Humskoj ulici.

Tom prilikom, kako je ranije oštećeno ispričao, otuđen mu je mobilni telefon i računar.

Također, traga za osobom inicijala K. M. i još jednom NN osobom.

Dana 09.05.2022.godine u 15:30 sati u ulici Splitska, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Sektora kriminalističke policije lišili su slobode lice S.S., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo).

Isti se dovodi u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela izvršenog dana 08.05.2022.godine u ulici Humska, općina Novo Sarajevo, na štetu B.M. iz Sarajeva“, naveli su iz MUP-a.

Kako je MUP također objavio, “08.05.2022.godine u 15,05 sati, obaviještena je PU Novo Sarajevo da je u kući, ulica Humska, općina Novo Sarajevo, od strane K.M. iz Sarajeva i još dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad B.M. iz Sarajeva“.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S. S. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem, kao i pronalasku ostalih počinilaca.