U saobraćajnoj nesreći u Americi poginula šesnaestogodišnja djevojčica iz BiH

Šesnaestogodišnja Alisa Koljenović izgubila je život jučer kada ju je pregazio kamion za dostavu dok je išla do škole u ​​Bronksu, saoćila je policija.

Koljenović je prelazila Aveniju Paulding na raskrsnici avenije Nil u Moris parku oko 8:20 sati kada ju je udario kamion dok je vozač skretao na ulicu, rekli su policajci.

Koljenović, koja je živjela blok dalje, hitno je prebačena u medicinski centar Džejkobi, gdje su ljekari mogli samo konstatovati smrt.

Četrdesetpetogodišnji vozač kamiona ostao je na mjestu nesreće, saopštila je policija.

Kako govore iz policije istraga je još uvijek u toku.

Alisa je porijeklom iz Bosne i Hercegovine, a ožalošeći su:

Otac Dževat, majka Florije, braća Said, Musel i Elmir, sestre Sajma, Selvia, Saida, Mirsada, Sanela, Melisa i Selma, stričevi Murat, Mirsad i Ago, hale Remka i Hajrija, bratstva Koljenović i Ćosović i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Belmira Alića iz BiH u Americi udarila dva auta

Ne možemo da se ne prisjetimo i Belmira Alića, 22-godišnjeg mladića porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji je izgubio život u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nesreća se dogodila 19. decembra prošle godine u Virdžiniji.

Prema pisanju tamošnjih medija, automobil Nissan kojim je upravljao Alić u jednom trenutku je skrenuo s ceste u lijevu stranu i udario u bankinu.

U trenutku kada je nesretni mladić pokušao izaći iz svog smrskanog vozila, na njega je naletjelo drugo vozilo i udarilo ga.

Odbačen je na sredinu ceste, a potom ga je pregazio treći automobil koji je nailazio.

Preminuo je na licu mjesta.

Kako prenose lokalni portali, vozačica prvog automobila koji je udario Alića, 22-godišnjakinja iz Ričmonda, prošla je s lakšim povredama, dok vozač drugog automobila koji je udario nesretnog mladića dok je ležao na cesti, nije povrijeđen.

Iza Belmira Alića ostali su ožalošćeni roditelji Bedrija i Revda te sestra Amina.

Prema dostupnim informacijama, porodica Alić je iz Srebrenice.