Velika podrška ministru Šteti, građani pozvali mlade SDA da se fotografišu kod tunela Hranjen

Nižu se kritike na rad ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Štete, ali isključivo zbog radova na rekonstrukciji tramvajske pruge koji teku sporije nego što bi trebalo.

Sam ministar je postavio rokove, a između ostalog više puta je najavio da će prva trasa, od Ilidže do Remize, biti gotova do 1. maja.

Obzirom na obećanje i to što je vidno da radovi ni na prvoj trasi nisu ni blizu završeni dio građana otvoreno kritikuje ministra.

Najglasniji su iz opozicije, odnosno SDA stranke koja je bila sasvim zadovoljna da se građani voze vozilima u raspadu i na šinama starim 60 godina.

Drugi dio građana pruža bezuvjetnu podršku, svjesni da je za ovako veliko projekte potrebno vrijeme.

Tako su građani pozvali Asocijaciju mladih SDA koja se fotografisala na raskopanim šinama kod Remize da odu da se fotografišu kod tunela Hranjen.

Podršku ministru Šteti pružio je i predsjednik njegove stranke Nermin Nikšić.

Adnan Šteta je najbolji, najučinkovitiji ministar u državi. Ponosan sam što ga imam za druga i saradnika. Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine se ponosi Adnanom i njegovim radom.

Svrha opozicije bi trebala biti da kritikuje nerad i neuspjehe, a ne da uspješne projekte i ljude gleda kao problem od kojeg se mora izmisliti negativna priča“, kazao je Nikšić.

Zatim je Nikšić ukratko podsjetio na, kako kaže, osnove.

Adnan Šteta: nova pruga nakon 60 godina, novi trolejbusi nakon 40 godina, novi autobusi, nove željezničke linije, nova putna infrastruktura…

‘Kritičari’: 0 km autoputa, pokradeni cijeli tuneli vrijedni stotine miliona KM, respiratori, uništena, pokradena i privatizovana namjenska industrija, propali projekti izgradnje HC Vranduk i Termo bloka… Nije lijepo zavidjeti na uspjehu, a još je ružnije lagati na uspješne“, zaključio je Nikšić.

Ispod objave Nikšića podršku Šteti su pružili i brojni drugi građani i političari, a među njima i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.