Arap u ulici Hamdije Kreševljakovića udario u stub i ivičnjak, dijete zadobilo teške tjelesne povrede

U ulici Hamdije Kreševljakovića jučer se dogodio težak udes kada je automobil izletio van kolovoza i udario u metalni stub i ivičnjak.

Automobilom “Škoda Karoq” upravljao je državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobilo je maloljetno dijete.

Dana 22.06.2022. godine u 12:20 sati na kolovozu ulice Hamdije Kreševljakovića, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u metalni stub i ivičnjak putničkog motornog vozila marke “Škoda Karoq”, registarskog broja J34-T-342, kojim je upravljao vozač A.S.R.A.K. rođen 1980. godine iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je putnik iz vozila mldb-dijete koje je, nakon ukazane ljekarske pomoći na Klinici za ortopediju i traumatologiju, upućeno na kućno liječenje“, naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH (teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i krivično djelo iz člana 332. KZ F BiH (ugrožavanje javnog saobraćaja), istog dana slobode je lišen vozač vozila “Škoda Karoq“ A.S.R.A.K.

Nakon toga je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.