Foto: L. T./ Sarajevska sehara

U subotu se u Sarajevu održava Povorka ponosa, ove ulice će biti zatvorene

Ministarstvo saobraćaja KS izdalo je rješenje i saglasnost organizatorima Bh. povorke ponosa o zatvaranju 52 ulice zbog provođenja mjera sigurnost javnog okupljanja od 15 do 21 sat.

Prema najavama, privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se iz obustave saobraćaja za vrijeme prolaska kolone učesnika manifestacije u odobrenom terminu i na odobrenim saobraćajnicama prema procjeni MUP-a KS.

Spisak ulica koje će u subotu biti privremeno zatvorene možete pogledati u fotogaleriji ispod.

Nakon stvaranja bezbjednih uslova na saobraćajnici, a nakon prolaska učesnika manifestacije, MUP će uspostaviti redovan režim odvijanja saobraćaja.

Za vrijeme privremene izmjene režima saobraćaja operateri javnog gradskog prijevoza putnika na području KS na linijama koje prolaze trasom kretanja učesnika manifestacije prilagodit će održavanje linija prijevoza putnika privremenoj izmjeni režima saobraćaja.

Kao alternativni pravci odvijanja saobraćaja definišu se:

Pravac Baščaršija – Ilidža: Katedrala – Petrakijina – Mehmed Page Sokolovića – Čekaluša – Bolnička – Stjepana Tomića – Tunel “Ciglane” – Halida Kajtaza – I Transferzala – Zmaja od Bosne;

Pravac Ilidža – Baščaršija: Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića – Zagrebačka – Terezija – Hamdije Kreševljakovića – Čobanija – Obala Kulina Bana.

Drugi alternativni pravci koje utvrde pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana kontra LGBT skup, spremili i nagrade za djecu

U Sarajevu će u subotu biti održana još jedna Povorka ponosa.

S druge strane ponovo će biti održan i kontra skup koji će ove godine biti održan pod nazivom “Vratite nam dugu, dan tradicionalne normalne porodice”.

Naime, Sanjin Musa koji je, baš kao i prethodnih godina, organizator ovog kontra okupljanja na Facebooku je pozvao sve građane da im se u subotu pridruže od 10 sati i 15 minuta na Otoci kod mosta.

Skup će se kretati šetnicom prema Čengić Vili, potom prema Malti, zatim Alejom lipa izlazi na most kod Elektroprivrede. Nakon toga Vilsonovim šetalištem do krajnje destinacije-Spomenik Ikar konzervi na Vilsonovom šetalištu”, napisao je Musa.

Također, kako je naveo Musa, sva djeca koja dođu u pratnji roditelja dobit će prigodne poklone dok je osim toga raspisan likovni konkurs sa temom Duga.

Kreatori najboljih radova dobit će i nagrade, od skutera, bicikla i mobitela u zavisnosti kojoj kategoriji godišta djece pripadaju.

Podsjetimo, Povorka ponosa biće održana također u subotu odnosno okupljanje je od 15 do 17h, šetnja od 17 do 18:30h, a ruta će biti objavljena pred samu povorku.