Damir Marjanović o kolegici Segmedini: “Bila je najspremnija i najposvećenija osoba u politici”

Vijest o smrti Segmedine Srna-Bajramović, zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo i delegatkinje u Federalnom parlamentu jučer je potresla cjelokupnu javnost.

Ovaj prerano ugašeni život i danas je glavna tema razgovora na ulicama Sarajeva, a napustila nas je u 49. godini života.

Hrabra, pravedna, a opet tiha i čovjek iznad svega, samo su neke od riječi kojima su se opraštale od nje njene kolege, mnoge istaknute javne ličnosti, ali i građani koji su je poznavali samo preko njenih televizijskih nastupa.

Među njima je i njen dugogodišnji kolega u politici, Damir Marjanović.

Istakao je da je 15 godina poznavao Segmedinu i da je poznanstvo uvijek bilo zasnovano na uvažavanju.

Prije nekih 15-ak godina imao sam tu čast i sreću da je tada jedna od najpoznatijih Sarajki pristala da vodi promociju jedne male naučne knjige. Tako je započelo dugo poznanstvo, koje nije bilo intenzivno ali je bilo zasnovano na velikom uvažavanju.

Tada nisam ni mogao zamisliti da ćemo mnogo godina poslije imati priliku surađivati i to u politici. I bez lažno lijepih riječi, Segmedina je bila osoba od koje sam, kao iskusnije kolegice u politici, mnogo toga naučio!“, počeo je Marjanović.

Dodao je da je Segmedina Srna- Bajramović bez sumnje bila poslu najposvećenija osoba na političkoj sceni.

Neka mi ne zamjere ostale kolegice i kolege, ali vjerujem da će se i oni složiti – Segmedina je bila najspremnija i najposvećenija osoba u toj političkoj areni. Uživao sam slušati njene pomno spremljene diskusije, koije su, za razliku od mnogih riječi koje se kažu u tim klupama, uvijek imale glavu i rep.

Ona nije dizala prst, lupala šakom o stol i podizala glas! Ona je jednostavno radila svoj posao, i radila ga je srcem ali potpuno profesionalno! Poštovana Segmedina, počivaj u miru. Ispričat ćemo se nekom drugom prilikom, jer tako smo se jučer i dogovorili“, zaključio je Marjanović.

“Sad se pitam, da li bi bilo drugačije da sam ovog jutra bio kući”

Nizale su se poruke saučešća brojnih kolega i prijatelja, ali je sasvim očekivano najemotivniju poruku objavio njen suprug Admir Bajramović.

Jutros rano si mi mahnula, kada sam izlazio iz kuće, iako si večer prije rekla da je prerano i da nećeš ustajati, a ja sam znao da hoćeš, da mi poželiš sretan put, kao i svaki put.

Sada ostaje da se pitam, da li bi bilo drugačije da sam ovog jutra bio kući?

Ostaje mi još i da čuvam i pazim naša dva sina, tvoje najveće blago i onog našeg ludog psa, a kako bez tebe ljubavi, ne znam, ali hoću ljubavi, znaš da hoću“, napisao je Bajramović.

Prema prvim informacijama konstatovano je da je smrt nastupila prirodnim putem.

Informacije kojima raspolažemo govore da je vjerovatno imala srčani udar.

Vijest o iznenadnoj smrti jedne od omiljenih političkih figura iznenadila je brojne građane, kolege, prijatelje, ali i sve medijske radnike.

Segmedina Srna-Bajramović je rođena 05.01.1973. godine u Sarajevu.

Završila je Fakultet političkih nauka u Sarajevu i stekla zvanje diplomirani novinar.

Tokom 19 godina imala je različite angažmane u RTV projektima (urednica, novinarka) na TV BiH i RTV FBiH. Bila je udata i majka dvoje djece.

Od ulaska u politiku, članica je Socijaldemokratske partije, obnašala je i dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Parlamentu FBiH.

Po struci je diplomirani novinar.

Redakcija Sarajevske sehare izražava iskreno saučešće porodici, kolegama i prijateljima iznenada preminule Segmedine Srna-Bajramović.