Foto/ Ovo je jeziva poruka koja je stigla na adrese škola u Republici Srpskoj

Nekoliko osnovnih škola u bh. entitetu Republika Srpska dobile su prijetnje jutros o postavljenim bombama.

Na email Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Doboju stigla je dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi, rekao je Srni direktor škole Ljubiša Blagojević Blagojević.

Dodoa je da neće biti organizovana nastava.

Portparol Opštinske uprave Petrovo Slađana Lazaravić potvrdila je da su poruke o postavljenoj eksplozivnoj napravi zaprimile i osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Petrovu i “Sveti Sava” u Kakmužu.

Kako pišu portali iz RS, prijetnje su dobile dvije banjalučke osnovne škole, Osnovna škola “Ivo Andrić” i “Vuk Karadžić”, sve osnovne i srednje škole u Derventi i Osnovna škola “Petar Kočić” u Prijedoru.

Kako mediji saznaju i sve škole u Bratuncu su zaprimile dojave o bombama.

Oglasio se MUP

Policijski službenici MInistarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izvršili su protivdiverzione preglede u velikom broju osnovnih školaširom Republike Srpske, a na osnovi emaila koji je zaprimljen da je u više škola širom Republike Srpske postavljena bomba.

U školama gdje nije još završen protivdiverzioni pregled lice mjesta se obezbjeđuje i one neće biti otvorene dok god se PDZ prgled ne završi, odnosno dok god se ne utrvdi da nema bezbjednosnih prijetnji”, saopšteno je iz MUP-a.

Podsjetimo, prije nekoliko dana mnoge škole u Sarajevu i Istočnom Sarajevu su zaprimile dojavu o postavljenim bombama, no vršenjem KDZ pregleda ništa nije pronađeno.

Nusret Selimović, komesar sarajevske policije, kazao je da će se dojave o postavljenim bombama u zgradama u kojima su smještene Vlada Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općinski sud u Sarajevu te više od 110 osnovnih i srednjih škola, upućene u srijedu ujutro, 25. maja, tretirati kao “teroristički čin”.

Nakon sarajeva jeziva poruka i škola u manjem entitetu

Jeziva poruka nije zaobišla ni škole u manjem bh. entitetu.

Podsjetimo, kada su dojave stigle na adrese škola u Sarajevu svi su ih okarakterisali kao jezive.

Upravo takve su stigle i na adrese škola u Republici Srpskoj.

Ipak, ono što je sličnost jeste da je i u ovim porukama vidljivo da ih je pisao neko ko ne govori naš jezik, već da se radi o šturom prevodu sa nekog od servisa.