Federalna radio-televizija prodaje šest vozila, najniža početna cijena 229 KM

Radio – televizije Federacije Bosne i Hercegovine oglasila je je prodaju službenih motornih vozila putem javnog nadmetanja (licitacije).

Predmet javnog oglasa je prodaja rashodovanih službenih motornih vozila i motornih vozila koja se ne koriste u vlasništvu RTVFBiH, prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Vozila koja su predmet javne prodaje-licitacije prodaju se pojedinačno ponuđaču koji ponudi najvišu cijenu za pojedino vozilo.

Pravo učešća u postupku javne prodaje-licitacije imaju sve pravne i fizičke osobe koje prije utvrđenog roka uplate kauciju/depozit u iznosu od 10 posto početne cijene vozila za koje licitiraju.

Učesnicima u postupku javne prodaje-licitacije čije ponude ne budu prihvaćene uplaćena kaucija od 10 posto bit će vraćena na račun pet dana nakon završetka javne prodaje-licitacije, dok će uplaćena kaucija od strane najpovoljnijeg ponuđaču biti smatrana dijelom avansne uplate.

Vozilo koje je predmet licitacije prodaje se po principu “viđeno-kupljeno“, bez naknadnih prigovora i žalbi koje se odnose na predmet prodaje.

Vozilo se može pogledati na parkingu RTVFBiH ulica Bulevar Meše Selimovića broj 12, 71000 Sarajevo, svaki radni dan od dana objave javne licitacije, u periodu od 12:00 do 14:00 sati uz prethodnu telefonsku najavu kontakt osobi.

Kontakt osoba je Velija Saračević, telefon broj 061/219-940 i Rusmir Šljivo 061/179-465.

Ponude se dostavljaju lično ili putem preporučene pošiljke, u zatvorenoj (neprovidnoj) koverti na kojoj treba na poleđini napisati ime i prezime (za fizičke osobe), naziv ponuđača (za pravne osobe), redni broj vozila za koji se dostavlja ponuda, sa naznakom “Ponuda za prodaju službenih vozila RTVFBiH putem licitacije-NE OTVARATI“.

Obavezno upisati redni broj motornog vozila iz oglasa za koji se licitira.

Rok za dostavljanje ponuda je 22.06.2022. godine, do 15:00 sati, na Protokolu RTVFBiH ulica Bulevar Meše Selimovića broj 12, 71000 Sarajevo ili preporučenom pošiljkom.

Javno otvaranje ponuda uz prisustvo zainteresiranih ponuđača održat će se 23.06.2022. godine u 13:00 sati, u kancelariji javnih nabavki RTVFBiH, ulica Bulevar Meše Selimovića 12, sprat II, kancelarija 179.

Ponude ispod početne cijene neće biti uzete u razmatranje.

Kriterij za vrednovanje ponuda je najveća ponuđena cijena.

Kupac je dužan za kupljeno vozilo uplatiti puni iznos postignute cijene u roku od 3 (tri) dana od dana potpisivanja ugovora

Sve informacije u vezi sa javnom prodajom-licitacijom mogu se dobiti svaki radni dan u vremenu od 12,00 do 14,00 sati na broj telefona 033/454-317.