Ministar Osmanović sa članicama Udruženja porodica šehida o Nacrtu zakona o dopunskim pravima boraca

U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo, danas je upriličena sjednica Upravnog odbora uz prisustvo svih predstavnika općinskih nivoa ovog Udruženja.

Ovoj sjednici, koja je za cilj imala iznalaženje načina za poboljšanje kvaliteta prava koje uživaju porodica šehida i poginulih boraca na nivou Kantona Sarajevo, prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović.

Prema riječima ministra Osmanovića, danas su izneseni prijedlozi koji bi redefinirali pojedina prava koja se tiču porodica šehida i poginulih boraca, a koji se konkretno odnose na poboljšanje statusa djece šehida.

Obzirom da je Skupština KS usvojila Nacrt zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, bilo je riječi o novinama koje će se uvesti izmjenama ovog Zakona.

Ono na šta sam veoma ponosan jeste stipendiranje II i III ciklusa studija, za naše studente, čime ulažemo u našu djecu i u njihovo obrazovanje, istovremeno brinući za njihovu budućnost. Naravno, postoji još mnogo segmenata koji se mogu i trebaju da dorade, a mi smo svakako otvoreni za sve prijedloge i sugestije“, naglasio je ministar Osmanović.

Na današnjoj sjednici, ministru Osmanoviću uručena je prigodna zahvalnica za nesebičnu podršku radu ovom Udruženju, a dogovorena je saradnja i u narednom periodu jer, kako je zaključeno, briga o ovim porodicama je naša dužnost i obaveza.