Na Vratniku automobil udario pješakinju, zadobila teške tjelesne povrede

U Sarajevu se tokom jučerašnjeg dana desila još jedna saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen pješak.

Naime, u jutarnjim satima na Vratniku je automobil udario stariju ženu, a ona je zadobila teške tjelesne povrede.

Zadržana je na daljem liječenju u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Dana 14.06.2022. godine u 09:30 sati na kolovozu ulice Vratnik mejdan, općina Stari Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka M. N., rođena 1943.godine, nastanjena u Sarajevu, od strane teretnog motornog vozila marke ‘Fiat Ducato’, reg. oznaka T17-K-733, kojim je upravljao vozač S. H., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja M. N., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, navedeno je u izvještaju MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Podsjetimo, i jučer je u jutarnjim satima u sarajevskom naselju Nedžarići, u ulici Aleja Bosne Srebrene u općini Novi Grad, automobil udario pješakinju, tačnije 17-godišnju djevojku.

Prije toga, u poslijepodnevnim satima dogodila se na Aneksu strašna nesreća u kojoj nažalost smrtno stradao stariji pješak.

Težak udes, o čemu smo i pisali u više navrata dogodio se u 13:55 sati prije dva dana na kolovozu ulice Safeta Hadžića.

Vozač je jučer u večernjim satima uhapšen, navode iz MUP-a KS.

Dana 13.06.2022.godine u 13:55 sati na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F. D., rođen 1936. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Fiat Punto’, reg. oznaka E29-T-914, kojim je upravljao vozač E. Č., rođen 1999. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F. D., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju, gdje je u 19:25 sati preminuo što je konstatovano od strane ljekara“, navode iz MUP-a KS.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Po nalogu dežurnog tužioca, istog dana u 21:00 sati, vozač E. Č. je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), a u u vezi člana 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) u vezi stava 1. KZ F BiH i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, dodaju iz MUP-a.