Foto: Screenshot/ Avaz

Oglasila se policija o kopirnici smrti u Zenici u kojoj pronađena tijela muškarca i žene

MUP Zeničko-dobojskog kantona se oglasio nakon što su u fotokopirnici pronađena dva beživotna tijela.

Praktično su potvrđena sva saznanja koja su mediji imali.

Dana 04.06.2022. godine, u 21:20 sati, Uprava policije MUP-ZDK je obaviještena da se u ulici Islambegovića put, Grad Zenica, u prostorijama fotokopirnice NO 8, nalaze dva beživotna tijela.

Odmah nakon prijave formirana je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona koja je pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca izašla na lice mjesta i izvršila uviđaj.

Provedenim uviđajnim radnjama potvrđen je identitet i utvrđeno je da se radi o tijelima B. M. rođen 1959. godine, iz Zenice te P. N., rođena 1968. godine, iz Zenice.

Također, u neposrednoj blizini tijela pronađeno je vatreno oružje-pištolj“, kazali su iz MUP-a.

Nakon izvršenog uviđaja, tijela su prevezena u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica radi vršenja obdukcije nakog čega će biti poznato više detalja o okolnostima koje su dovele do smrti navedenih lica.

Sa lica mjesta su izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet vještačenja. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do smrti navedenih lica o čijim rezultatima će javnost biti blagovremeno obaviještena“, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Kako mediji saznaju muškarac je upucao ženu iz vatrenog oružja, a zatim i sebi oduzeo život.

Prema nepotvrđenim informacijama, vlasnik radnje Muhedin B., upucao je dugogodišnju radnicu Nerminu P. iz vatrenog pištolja.

Nakon toga je i sebi presudio.

Beživotna tijela su satima bila u fotokopirnici, a uočio ih je slučajni prolaznik koji je odmah pozvao policiju.

Dežurni ljekar Hitne pomoći je po dolasku samo mogao konstatirati smrt.

Iza Nermine ostali su suprug i sin.

Foto: 072info