Policija o preminuloj ženi u bazenu na Ilidži: “Nije bilo tragova nasilja”

Policijska uprava Ilidža prije dva sata je u jutarnjim satima primila dojavu da je u ulici Hrasnička cesta u unutrašnjosti bazena RVI pronađena NN ženska osoba koja nije davala znakove života.

Prijavu su zaprimili u 8:15 sati, a izlaskom na teren utvrđeno je da je prijava osnovana.

Dana 22.06.2022.godine u 08:15 sati obaviještena je dežurna služba PU Ilidža da je u otvorenom bazenu firme ‘Izvor Bosne’, lociranom u ul. Hrasnička cesta, područje općine Ilidža, pronađeno beživotno tijelo NN ženske osobe.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, a smrt NN osobe je na licu mjesta konstatovana od strane ljekara ZZHMP Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavljajući rad na prikupljanju potrebnih obavještenja s ciljem identifikacije NN osobe, policijski službenici su došli do saznanja da je nastradala osoba S. A. rođena 1952. godine iz Ilidže“, dodaju iz MUP-a.

Po naredbi tužioca tijelo preminule S. A. prevezeno je na prosekturu Bare radi obavljanja obdukcije, dok na tijelu nisu pronađeni tragovi nasilja.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.