Veliki broj hapšenja u Sarajevu jučer: Krađe, droga, požari, ugrožavanje sigurnosti…

Tokom jučerašnjeg dana sarajevski policajci imali su pune ruke posla. 

Zabilježeno je više krivičnih djela i čak 20 saobraćajnih udesa, ali i ono što je uvijek čitaocima interesantno, veći broj hapšenja.

Prvo je mladić 1997. godište uhapšen u Novom Gradu zbog opojnih sredstava.

Dana 02.06.2022. godine u 19:30 sati u ulici Prvomajska, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad lišili su slobode lice A. D., rođen 1997. godine u Bihaću, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava)“, naveli su iz MUP-a KS.

Prilikom pretresa kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

A. D. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Zatim je u Hadžićima zbog istog djela uhapšen mladić koji je također 1997. godište.

Dana 02.06.2022. godine u 20:30 sati u mjestu Ferhatlije, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo lišili su slobode lice A. K., rođen 1997. godine u Sarajevu, nastanjen u Hadžićima, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. stav 3. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava)“, naveli su iz policije.

Prilikom pregleda putničkog motornog vozila marke “Peugeot” koji isti koristi, pronađen je i oduzet jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

A. K. je također predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog ugrožavanja sigurnosti i nanošenja tjelesnih povreda uhapšen je tridesetogodišnjak u Novom Sarajevu.

Dana 02.06.2022. godine u 21:40 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice E. K., rođen 1992.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 183. i člana 173. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti i Lahka tjelesna povreda).

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz MUP-a.

U Vogošći su zbog više krađa u prethodnom periodu uhapšene dvije osobe iz Zvornika.

Dana 02.06.2022. godine u 22:00 sati, policijski službenici PU Vogošća lišili su slobode lica: S. K., rođen 1986. godine u Sarajevu i M. D., rođen 1992. godine u Zvorniku, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su u proteklom periodu na području općine Vogošća počinili više krivičnih djela iz člana 286. stav 1. KZ F BiH (Krađa). O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz policije.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima.

Muškarac uhapšen zbog požara na kući u Švrakinom Selu

Ono što je također bitno dodati, a što smo i ranije objavili, jedna muška osoba uhapšena je zbog velikog požara sinoć u Švrakinom Selu.

Požar je uznemirio mještane ovog naselja, a uzrok požara za sada nije poznat.

Kako navode iz MUP-a KS požar je dojavljen nešto prije 22 sata, a proširio se i na drugu kuću.

Tom prilikom su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede, od čega je jedan vatrogasac, o čemu smo i ranije pisali.

Dana 02.06.2022.godine u 21:58 sati, obaviještena je PU Novi Grad da je u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo došlo do požara na kući vlasništvo I. M. i V. M. iz Sarajeva, koji se proširio i na kuću vlasništvo B. M. iz Sarajeva.

Požar je ugašen od strane pripadnika PVB Kantona Sarajevo. Prilikom gašenja požara, lakše su povrijeđeni A.M.i pripadnik PVB, a ljekarska pomoć im je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu“, navode iz MUP-a.

Na objektima je nastupila značajna materijalna šteta, a kuća iz koje je potekao požar je potpuno izgorjela.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj će obaviti policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Ova priča je dobila i epilog obzirom da je jedna osoba uhapšena zbog izazivanja opće opasnosti.

Po nalogu postupajućeg tužioca, lice J. V., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a koji bez saglasnosti vlasnika koristi kuću, je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Isti je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licem“, navode iz MUP-a.

Također, zanimljiva situacija se desila sinoć. Dok su medicinski timovi pružali pomoć povrijeđenima u požar neko im je otuđio znak proizvođača vozila…