Video/ Društvenim mrežama kruži snimak žene kako navodno izvodi ritual crne magije

Nakon što su društvene mreže doživjele procvat i svi imamo pametne telefone i tablete vidjeli smo sve i svašta doslovno.

Međutim, sa rastom kratkih videa poznatih kao “Reels” ili “Shorts” čini se da ništa nismo vidjeli.

Tako vrlo često postanu jako popularni neki snimci, posebno ako iste dijeli više profila.

Posljednjih dana više puta smo vidjeli na TikTok-u i drugim mrežama snimak žene kako, navodno, izvodi ritual crne magije.

Svaki od profila opisuje kao “jezivo”, što zaista i jeste na neki način.

Taj snimak je postao izuzetno popularan, a spominju se različite lokacije. Pa tako profili navode da se radi o Sarajevu, Beogradu, Zagrebu, itd.

Ipak, kako smo uspjeli da istražimo taj video je star dvije godine, kada je prvi put objavljen na Youtube-u.

Tada je u naslovu snimka naznačeno da se radi o Podgorici, a više detalja je napisano u opisu videa.

Neobična osoba u crnom došla je mirnim hodom iz pravca naselja Stara Varoš (u Podgorici) preko trga Božane Vučinić do kruga (koji vodi kroz prolaz zgrade do glavne ž. i bus stanice) i malog travnjaka između vojnih zgrada pored ‘Krstarice’.

Prolaznici nisu obraćali pažnju ali jednom posmatraču je privukla pažnju svojim neobičnim ponašanjem koje liči na magijski ritual. Ponavljala je stalno iste pokrete – čučne, ustane, okrene se oko svoje ose, okrene lice prema zapadu, čučne, čita nešto sa papira, pokret rukom kao da skida i baca nešto sa svog čela, pogled sastrane …

Tako nekoliko puta istim redom. Posmatrač je uzeo kameru i snimio jedan ciklus pokreta koji su se ponavljali. Osoba je zatim mirno otišla istim putem kuda je došla. Događaj je bio na pravoslavni praznik Sveta Petka 27.10.2020. godine“, opisano je detaljno.

Čini se da je ipak sada taj video mnogo popularniji nego prije dvije godine.