Fanatični simpatizer SDA upao u prostorije stranke Fuada Kasumovića i slomio nogu policajcu

U centru Zenice jučer je Husrem Isaković, fanatični simpatizer Stranke demokratske akcije iz Zenice, polupao staklo na prostorijama stranke Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad (BHI – KF).

On je pokušao fizički nasrnuti na Kenana Uzunovića, zamjenika predsjednika ove stranke, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu.

Brzom intervencijom policijskih službenika MUP-a ZDK, Isaković je identificiran, a potom i pronađen.

Do incidenta je došlo u 13:15 sati, u ulici Islambegovića put, kada je razbijeno staklo. Potom je na licu mjesta izvršen uviđaj uz upoznavanje tužioca Tužilaštva ZDK, a potom se tragalo za počiniocem. Nakon što je identifikovan i lociran, s obzirom na to da je davao znakove nervne rastrojenosti, prevezen je na Neuropsihijatriju, gdje je konstatirano da nije slučaj za njih.

U pokušaju privođenja, u krugu Kantonalne bolnice Zenica, H.I. je pružio otpor, napao policajca, a potom pokušao pobjeći. Tom prilikom policajac je zadobio teške tjelesne povrede“, rekao je za Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Mediji saznaju kako je policajac odmah jučer operisan u zeničkoj bolnici, a protiv Husremovića će nadležnom Tužilaštvu biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, između ostalog i zbog napada na ovlašteno službeno lice.

Inače, Isaković je otvoreni simpatizer SDA, čiji klipovi kruže internetom sa jednog od centralnih skupova ove stranke u zeničkoj “Areni”.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz BHI – KF.

Ovo nije prvi slučaj da se pokuša udariti na jedini ispravni politički projekat u BiH, međutim, ovakve stvari neće ugasiti ogromnu želju da naš grad, kanton i država krenu pravim putem nakon Općih izbora.

Vjerujemo da će nadležni adekvatno sankcionirati “robota” koji stoji iza ovog vandalskog čina i pokušaja fizičkog nasrtaja, a mi nastavljamo još jače i hrabrije na putu do borbe i promjena za bolji život svih građana. Demokratski, iskreno i svim srcem protiv osovine zla“, poručili su, između ostalog, iz BHI KF.

O kome je riječ možete pogledati u videu ispod.