Na Bjelavama pješakinju udario automobil, zadobila teške tjelesne povrede

Na Bjelavama, tačnije na raskrsnici ulica Zaima Šarca i Višnjik tokom jučerašnjeg dana automobilom je udarena pješakinja.

Tom prilikom pješakinja je, nažalost, zadobila teške tjelesne povrede, te je hospitalizirana na KCUS-u.

Dana 14.07.2022. godine u 14:50 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Zaima Šarca – Višnjik, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka J. K., rođena 1953. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Citroen’, reg. oznaka T98-O-194, kojim je upravljala vozač Š. Š., rođena 1992. godine u Gračanici, nastanjena u Vogošći.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja J. K., a ljekarska pomoć joj je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na posmatranju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Nastavlja se rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.