Na Vrelu Bosne tri osobe opljačkale Arape, na Čengić Vili opljačkan Sarajlija

Dva državljanina Saudijske Arabije prijavila su jučer da su jučer opljačkani na Vrelu Bosne. 

Prema prijavi, njima su tri nepoznate osobe uz upotrebu fizičke snage otuđile torbice s novcem i dokumentima.

Dana 14.07.2022. godine, u službene prostorije PU Ilidža pristupili su A. H. T. M. i A. M. F. M. iz Saudijske Arabije i prijavili da je navedenog dana u 18:20 sati u ulici Vrelo Bosna, općina Ilidža, od strane tri NN lica nad njima izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage od istih otuđila torbice sa novcem i ličnim dokumentima, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetaljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Istog dana, naš sugrađanin prijavio je razbojništvo u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Njemu su dvije nepoznate osobe otuđile ruksak s ličnim dokumentima.

Pri tome su mu nanijeli i tjelesne povrede.

Dana 14.07.2022. godine u 09:30 sati, u službene prostorije PU Novo Sarajevo pristupio je R. S. iz Sarajeva i prijavio da je dana 13.07.2022. godine oko 15:30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Novo Sarajevo, od strane dva NN lica nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom NN lica su uz upotrebu fizičke snage, otuđila ruksak sa ličnim dokumentima, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara kod istog konstatovane lakše tjelesne povrede“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetaljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.