Oglasio se klub Lane Pudar: “Hoće li više taj bazen u Mostaru?”

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar nastavila je sa sjajnim nastupima osvojivši dva zlata i srebro na Evropskom juniorskom prvenstvu.

Ovoga puta 16-godišnja bh. sirena slavila je u finalnoj trci na 50 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu.

Pudar je slavila sa vremenom 26.49, a iza nje je završila Belgijanka Roos Vanotterdijk sa 14 stotinki zaostatka.

Treće mjesto pripalo je Jani Pavičić iz Hrvatske (26.76).

Pogledajte i sjajnu trku mlade bh. plivačice koja joj je donijela i treću medalju na ovom šampionatu.

Podsjetimo, Lana je na ovom prvenstvu već osvojila dvije medalje, zlato na 200 i srebro na 100 metara u disciplini delfin.


Nakon takmičenja u rumunskom Otopeniju na društvenim mrežama su se oglasili iz Laninog kluba, mostarske Orke, a još jednom su istakli važnost toga da se našem dragulju osiguraju potrebni uslovi za treniranje.

Stoga su iz Orke prozvali gradonačelnika Mostara Marija Kordića od kojeg su zatražili da hitno pristupi projektu izgradnje bazena o kojem se već godinama govori.

Dame i gospodo, Lana Pudar nova juniorska prvakinja Evrope u disciplini 50m delfin. Gradonačelniče, gradski vijećnici, hoće li više taj bazen u Mostaru?! Sutra, ne za tri godine! Možda se to sad poslije ovih rezultata i ne vidi, ali stvarno nam treba“, poručili su iz Orke.

Podsjetimo, prema posljednjim procjenama, izgradnja bazena u Mostaru bi trebala koštati oko 15 miliona KM.