Sandi Begić nakon pet godina rada u hitnoj službi odlazi u Njemačku za boljim životom

Još jedan mladić pakuje kofere i odlazi iz BiH u potrazi za boljom budućnošću u Njemačkoj.

Riječ je o Sandiju Begiću koji je bio uposlenik u Službi hitne medicinske pomoći Bihać.

Sandi Begić radio je pet godina u ovoj ustanovi, gdje je kako navodi tokom rada bilo ljubavi, stresa, smijeha, dobrog i lošeg, prijateljstva.

Nije uvijek bilo lako. Ali…. Danas biram da zaboravim nepravdu, bahatost, nekolegijalnost, podmetanja, tračeve i sve ostale negativne stvari koje se dešavaju na svakom radnom mjestu.

Onima koji su se tim stvarima služili, neka ta djela služe na čast i neka o njima govore. Živi i zdravi bili“, poručio je Begić na Facebooku.

Dodao je da bira da pamti i sa sobom ponese ono najbolje što BiH, Bihać i sama hitna služba imaju da ponude.

Kaže da sjećanja na kolege i kolegice koji su uvijek bili tu da pomognu, kojima ništa nije bilo teško – ni za pacijenta, a ni za kolegu.

Moju smjenu, na čelu sa ‘šeficom’ – vi tek ne zaboravljate. Niste zaslužili da vas ikad zaboravim. Vas posebno volim i mnogo vam dugujem.

Dobro je poznata činjenica da sa mnom često nije lako, ali vi ste znali – i trpjeli me sve ove godine. Vidjet ćemo da li će mi moj dugačak jezik napraviti problem u nekoj drugoj sredini. Hvala, moji ljudi“, napisao je Begić.

Dodao je da će mu lijepo biti u Njemačkoj, ali volio bi da sve prijatelje, kolege može spakovati u kofer i ponijeti sa sobom.

Vidjet ćemo se još svakako! Za kraj, još jedna zvučna i svjetlosna u bihaćkoj noći“, napisao je.