Video/ Otvorila se rupa ispod bazena u Izraelu i usisala dva muškarca, jedan izgubio život

Jedna muškarac izgubio je život pošto je usisan u rupu koja se otvorila ispod privatnog bazena na kućnoj zabavi u Izraelu.

Incident se desio u vili u gradiću Karmi Jozef, 40 kilometara jugoistočno od Tel Aviva, gdje je bila organizovana korporativna žurka.

Žrtva je identifikovana kao 32-godišnjak zaposlen u kompaniji čiji su uposlenici su bili na zabavi.

Par, u 60-im godinama, vlasnici imanja na kojem se desila nesreća, uhapšen je pod sumnjom da je izazvao smrt zbog nemara, prenosi BBC.

Prema snimcima sa mjesta događaja, napravljenih mobilnim telefonom, vide se ljudi u kupaćim kostimima u i oko skoro praznog bazena, kako u šoku posmatraju kako voda otiče u ogromnu rupu, noseći sa sobom sve.

Vidi se i čovjek koji se približio da bolje vidi, samo što nije upao, ali uspjeva da se otrgne, za dlaku izbjegavši da bude uvučen u vrtlog.

Prema izvještajima izraelskih medija, žrtva Klil Kimi, upao je u rupu, duboku 13 metara. Dodaje se da je spasilačkim timovima bilo potrebno četiri sata da stignu do njega.

Još jedan muškarac je također upao u rupu, ali je uspio da se izvuče, pretprevši lake povrede.

Jedan od prisutnih na zabavi rekao je za izraelski Kanal da je na zabavi bilo oko 50 osoba, dok je drugi naveo da je u trenutku kada se rupa ispod bazena otvorila u vodi bilo svega šest ljudi, prenose izraelski mediji.

Nivo vode je iznenada počeo da se smanjuje i rupa se otvorila, stvorivši vrtlog koji je uvukao unutra dvoje ljudi“, kazala je neimenovana žena za Kanal 12.

Times of Israel je citirao lokalnog zvaničnika koji je naveo da je vlasnik bazen napravio bez planske dozvole, na lokaciji za koju se već zna da je imala problema sa infrastrukturom.