JP Autoceste FBiH

Autoceste FBiH se oglasile o gradnji kružnog toka na Bradini: “Gužve nastale greškom izvođača radova”

Ogromne gužve nastale su jučer na magistralnom putu Tarčin – Konjic, nakon što su započeli radovi na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina.

Čini se da je izvođač radova shvatio kolike probleme za saobraćaj su stvorili radovi pa je odlučio da reaguje.

Iz BIHAMK-a je rečeno da ih je izvođač radova obavijestio da se kod Bradine više ne formiraju duge kolone te najavio da će radovi od danas biti od 22 do četiri sata.

O svemu su se oglasili danas i iz JP Autoceste FBiH, a krive isključivo izvođača radova.

U sklopu aktivnosti koje se odvijaju na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Tarčin – Ivana, jučer su započeli radovi na izgradnji kružnog toka u mjestu Bradina, na magistralnom putu Tarčin – Konjic“, saopćeno je danas iz JP Autoceste FBiH.

Kako navode, greškama koje su nastale od strane izvođača radova na ovoj dionici, nažalost, svi smo bili svjedoci gužvi koje su se dogodile prvog dana izvođenja aktivnosti na izgradnji kružnog toka koji će magistralnu cestu povezati sa dionicom Tarčin – Ivan.

Ovim putem želimo poslati izvinjenje svim građanima koji su se jučer našli u neugodnoj situaciji i koji su satima čekali u kolonama prouzrokovanim greškama koje je napravio izvođač radova“, saopćili su.

Još napominju da će se radovi u narednom periodu izvoditi u noćnim satima.

Obzirom na situaciju koja se dogodila prvoga dana aktivnosti izgradnje kružnog toka, a da bi u daljnjem periodu izbjegle slične neugodne situacije, JP Autoceste FBiH dalo je nalog izvođaču da radove na spomenutom dijelu izvodi samo u noćnim satima, i to u periodu od 22:00 do 06:00 sati“.