Foto: Anadolija

Potvrdila gradonačelnica: Grad Sarajevo će iz rezerve izdvojiti sredstva za liječenje Ramiza Nukića

Ramiz Nukić iz bratunačkog sela Buljim, koji više od 20 godina traga za posmrtnim ostacima Srebreničana ubijenih u genocidu, sada treba našu pomoć.

On je svoju misiju svih ovih godina obavljao potpuno besplatno, nikada nije tražio da bude plaćen za ono što radi.

Sada je ozbiljno bolestan, a zbog lošeg stanja, smješten je na Kliniku za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Grad Sarajevo će iz rezerve izdvojiti određena sredstva za njegovo liječenje, a pozvali su i druge institucije da im se pridruže, potvrdila je gradonačelnica Benjamina Karić.

Dobri čovjek Ramiz Nukić, iz sela Buljim na području općine Bratunac, više od 20 godina, šumskim stazama, miniranim i nedostupnim područjima, traga za posmrtnim ostacima Srebreničana ubijenih u julu 1995. godine.

Taj put je i sam prošao i preživio. Svoj život je odlučio posvetiti pronalaženju posmrtnih ostataka, kojih je Institutu za traženje nestalih predao skoro 300. Iako teško živi, nikada nije tražio novac za sve što radi.

Ramiz je danas ozbiljno bolestan i smješten na Kliniku za plućne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla.

Grad Sarajevo će iz rezerve izdvojiti sredstva, a pozivamo sve institucije da nam se pridruže. Vrijeme je da se pokušamo odužiti Ramizu za sve što godinama radi za nas…

Hvala Emiru Suljagiću za informaciju. Malo je ljudi poput Ramiza među nama“, navela je Karić na društvenim mrežama.