Danas multimedijalno večer “U BORBI, PLEŠI”, priznatog reditelja i pisca Šemsudina Sem Gegića

Multimedijalno veče “U BORBI, PLEŠI”, međunarodno priznatog i nagrađivanog redatelja i pisca Šemsudina Sem Gegića će biti premijerno upriličeno u ambijentu plaže i šetnice Lungo Mare u Kleku, Dubrovačko-neretvanske županije u ponedjeljak, 1. avgusta u 21:30.

Nakon niza veoma uspjelih performansa/promocija, koje je Gegić režirao po BiH i Crnoj Gori, njegovo autorsko Veče u Hrvatskoj će imati karakter ekskluziviteta, jer će se uz književno-muzički program promocije dvije knjige “Ne daju mi oči da šutim” i “Dnevnik seobenog lica”, premijerno za jugoistočnu Evropu.

Nakon Milana i San Francisca, biti prikazan i njegov kratki dokumentarni film “U borbi, pleši/Nel Combatimentto Balla” već nagrađen sa tri velike međunarodne filmske nagrade.

Projekciju su omogućili reditelj, produkcija Ultraspecialisti Milano, Roche Italia i Agencija Save the Cut iz Rima.

Inače, knjige i film su nastali kao dio art-terapije tokom Gegićevog liječenja od karcinoma pluća i limfnih žlijezda u milanskoj bolnici/Ospedsle San Raffaele i u misiji su borbe protiv raka, kojoj se pridružuju i organizatori Gegićeve autorske večeri u Hrvatskoj – Turistička zajednica Općine Slivno, Udruga Lanterna i Caffe bar Turist iz Kleka.

Uz autora i redatelja Šemsudina Gegića u ovoj po svemu posebnoj multimedijalnom večeri, učestvuju Draženko Čović, predsjednik opcinskog Vijeca Općine Slivno, Misho Lončarević, recezent, Zlatko Volarević Dilajla DJ, muzičar, Roko Butigan, violinist, te dugogodišnja novinarka Sandra Banjac Del Vechio u ulozi voditeljice manifestacije.