Trojica muškaraca na Skenderiji opljačkala i nanijela povrede muškarcu, ekspresno uhapšeni

Gotovo svakodnevno bilježe se manje i veće pljačke građana i turista na Skenderiji, posebno u ulicama Stolačka, Tekija i Nova.

Mnoge od njih ne ostanu rasvijetljene nikada, ali jedna jeste nakon što su sarajevski policajci ekspresno locirali i uhapsili počinioce.

Naime, jedan Sarajlija prijavio je da je jučer opljačkan od strane tri nepoznata muškarca u ulici Nova na Skenderiji, te mu je tom prilikom ukraden laptop i novac, te su mu nanesene tjelesne povrede.

Ljekarska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Dana 31.07.2022. godine u 15:05 sati, u službene prostorije PU Centar pristupio je E. H. iz Sarajeva i prijavio da je navedenog dana oko 13:30 sati u stanu, ulica Nova, općina Centar Sarajevo, od strane tri NN lica nad njim izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, od istog otuđila laptop i manju sumu novca, nanijevši mu povrede, a potom se udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo), policijski službeni su na okolnosti izvršenja istog, ispitali lica: E. V., rođen 1984. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, F. B., rođen 1975. godine u Bijeljini, nastanjen u Živinicama i S. H., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Navedena lica su po nalogu dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo otpuštena iz službenih prostorija, a po kompletiranju operativnog materijala, službeni izvještaj će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu“, navode iz MUP-a KS.