Grad Mostar osudio vandalski čin na HUB galeriji, uposlenici prefarbali kukasti krst

Ured gradonačelnika Grada Mostara osudio je u petak vandalski čin na HUB galeriji i ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja.

Osudili su mogući pokušaj podizanja nacionalnih tenzija.

Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija”, navedeno je u saopćenju Gradske uprave Mostara.

Od pripadnika MUP-a, navode dalje, očekuju da nakon što se napravi očevid u konačnici otkriju i kazne počinitelji.

Također su uputili i poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a tko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

Grad Mostar čini već i činit će u idućem razdoblju dodatne aktivnosti na prevenciji ovakvih događaja. U tu svrhu u proračunu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za nabavku sustava video nadzora na prostoru grada, a što će podići razinu sigurnosti i prevenirati ovakve vandalske ispade”, zaključuje se u priopćenju.

Uposlenici galerije “The Hub of Fine Arts” prefarbali su kukasti križ, potvrđeno je iz MUP-a HNK.

Inače, MUP HNK jutros je obaviješten da je na fasadi objekta galerije od strane nepoznate osobe nacrtan kukasti križ “svastika”.

Policija je odmah izašla na lice mjesta i utvrdili su da je na istočnoj strani zgrade spomenute galerije autolakom bijele boje nacrtan kukasti križ dimenzija cca 100×150 cm“, obavijestili su.

Na lice mjesta su upućeni djelatnici OKP Mostar koji su izvršili uviđaj, obavili razgovor s očevicima događaja, izuzeli zapise video nadzora s ovog i okolnih objekata te o svemu obavijestili nadležno kantonalno Tužilaštvo s kojim će se provoditi daljnje aktivnosti na otkrivanju počinitelja i motiva ovog čina.