KO SDA: “Ministar Vranić potrošio 50.000 KM na Facebook oglašavanje, ali ga ne mogu spasiti ni agencije”

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije i danas se oglasio saopćenjem kojim kritikuje članove Vlade KS.

Zanimljivo je da ovaj put na meti SDA stranke nije ministar Adnan Šteta i rekonstrukcija pruge, već je to ministar Haris Vranić.

Kako su kazali, ministar Vranić za Facebook promociju je potrošio 50.000 KM.

Dodaju i da je sumnjica tenderska procedura u kojoj je bila samo jedna ponuda koja je predvidjela maksimalan budžetski iznos.

Odlazeća Vlada Kantona Sarajevo biće zapamćena po trostrukoj zaduženosti, rastrošnosti i nezakonitoj Uredbi o javnim nabavkama, koja je paravan za bahato krčmljenje javnog novca.

Kada građani KS smijene i rastjeraju ‘kvazimodo koaliciju’, javnosti će biti predstavljena dužnička dubioza kojom je neodgovorna vlast plaćala svoje neprestano reklamiranje.

Među rekorderima uzaludnog bacanja novca poreskih obveznika je Haris Vranić, ministar zdravstva u Kantonu Sarajevo. On je za Facebook promociju i video klipove izdvojio 50.000 KM, u sumnjivoj tenderskoj proceduri sa samo jednom ponudom, s predviđenim maksimalnim budžetskim iznosom.

Imidž ministra za vrijeme čije vladavine su po privatnim klinikama umirala djeca, Vranić popravlja i SMS kampanjom, potpisujući se ispod poruka o zakazanim ljekarskim pregledima, koje šalje građanima“, kazali su iz SDA stranke.

Dodaju da Vranića ne mogu spasiti ni najbolje marketinške agencije, te su podsjetili na vakcinaciju ministara.

Vranića ne mogu spasiti kampanje ni najbolje marketinške agencije, jer iza njega ostaju samo koruptivne afere i skandali. Da ‘Trojka’ zaista vrijedi za što se prodaje, Vranić bi se povukao odmah nakon sramne kabinetske vakcinacije Fortinih ministara.

Ovako, iza njega ostaju stranačka imenovanja u upravljačke strukture ZZO-a KS i nažalost, jedan tragično izgubljeni dječji život, u okolnostima o kojima nadležni ministar navodno ne zna ništa. A kada je, čuvajući koaliciju, otvarao privatne klinike i fotografisao se s njihovim vlasnicima, tada je Haris Vranić znao sve“, zaključili su iz SDA.