Foto: N. M./ Sarajevska sehara

Policija se oglasila o muškarcu koji je pao s četvrtog sprata na Ilidži, dvije osobe uhapšene

Na Ilidži se u noći između srijede na četvrtka odvijala prava drama u jednom stanu na četvrtom spratu kada je muškarac pod utjecajem opojnih sredstava skočio kroz prozor u toaletu i pao na asfalt ispred zgrade.

Kako su mediji saznali od izvora bliskog istrazi, u srijedu se u poslijepodnevnim satima mladi par useljavao u unajmljeni stan u jednoj zgradi na Ilidži, te su pozvali svoje poznanike, također mlađi par, da im pomognu.

Kada su sve već završili i sjeli da se odmore i proslave useljenje, iza ponoći im se javio poznanik i rekao da će i on doći. Kada je došao, bilo je vidno da je koristio opojna sredstva.

Nedugo zatim došao im je još jedan poznanik i ubrzo je izbila verbalno svađa između njega i muškarca pod dejstvom opojnih sredstava koji je dobio i par udaraca po glavi. Muškarac pod dejstvom sredstava je potom otišao u WC, a vlasnik stana je krenuo za njim bojeći se da će uzeti možda žilet i vratiti se da nekog napadne.

Kada je ušao u toalet, vidio je samo ruke svog poznanika koji se pridržavao za takozvanu klupicu (sims) s vanjske strane prozora. Muškarac je pritrčao da ga uhvati za ruke, ali je ovaj u tom momentu skliznuo i pao na asfalt ispred zgrade.

On je pretpostavljam htio da pobjegne iz stana, ali mi nije jasno zašto je odlučio da skoči kroz prozor“, kazao je mladić koji je unajmio stan.

Hitna pomoć i policija su odmah došli na lice mjesta.

Povrijeđeni je preživio pad i kako se nezvanično saznaje njegove povrede nisu životno ugrožavajuće.

Kako bi se u potpunosti rasvijetlio događaj policija je privela na saslušanje trojicu ostalih muškaraca koji su bili u stanu.

O svemu se oglasila i policija.

Dana 04.08.2022. godine u 01:45 sati, obaviještena je PU Ilidža da se u ulici Emira Bogunića Čarlija, općina Ilidža nalazi povrijeđeno lice.

Izlaskom na lice mjesta policijski službenici su zatekli povrijeđeno lice A. H., rođen 2001. godine, nastanjen u Sarajevu, ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje je ljekar konstatovao da je lice zadobilo teške tjelesne povrede.

U obavljenom razgovoru A. H. je izjavio da je pao sa četvrtog sprata stambene zgrade. Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, koji je dežurni tužilac klasificirao kao ubistvo u pokušaju, poduzimajući niz mjera i radnji s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kriminalističku obradu nad tri lica i istog dana u 13:00 sati lišili slobode lica: E. M., rođen 1995. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 175. KZ F BiH (Nepružanje pomoći) i E. G., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 173. i člana 175. KZ F BiH (Lahka tjelesna povreda i Nepružanje pomoći).

I. H. je saslušana na zapisnik o saslušanju svjedoka i otpuštena iz službenih prostorija.

Osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog događaja, kao i pronalasku još dva lica za koja se sumnja da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela“, naveli su iz MUP-a.

Advokat Omar Mehmedbašić koji ih zastupa ranije je za Avaz kazao da je u pitanju samo žurka i da će svi biti vrlo brzo pušteni na slobodu.