Fizički i verbalno napadnut gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović

Policijska uprava Bijeljina saopćila je da je gradonačelnik ovog grada Ljubiša Petrović fizički i verbalno napadnut.

Kako su saopćili iz policijske stanice Bijeljina, jučer, 4. augusta oko 22:00 sata im je prijavljeno da je nepoznati muškarac ispred zgrade Gradske uprave Grada Bijeljina fizički i verbalno napao osobu inicijala LJ. P., navodeći da je riječ o gradonačelniku ovog grada Ljubiši Petroviću.

Kasnije su policijski službenici saznali i identitet napadača i riječ je o osobi inicijala D. M. također iz Bijeljine.

Ističu da je on potvrdio navode prijave, a kako bi bio spriječen u daljem činjenju prekršaja, on je uhapšen.

O navedenom događaju obaviješten je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela, te da se osoba D. M. sankcioniše prekršajno.

Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti protiv osobe D. M. slijede zakonom predviđene mjere i radnje, naveli su iz PU Bijeljina.

U Mostaru napadnuto vozilo Željke Cvijanović

Podsjetimo, kod Mostara je jučer napadnut automobil predsjednice RS Željke Cvijanović.

Nepoznati muškarac je sa svojim automobilom marke “Hyundai” prepriječio put i sa službenog vozila otrgnuo rotaciono svijetlo i bacio ga van puta.

Dana 04.08.2022. godine u 17:30 sati u PU Mostar obratio se policijski službenik MUP-a RS koji je bio u pratnji predsjednice RS Željke Cvijanović i prijavio napad na magistralnom putu M-17 na Bišću polju.

Tom prilikom NN lice sa vozilom ‘Hyundai’ im je prepriječilo put i sa službenog vozila otrgnuo rotaciono svijetlo i bacio ga van puta“, navedeno je iz MUP-a HNK.

O svemu je upoznat tužilac i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.