Temperature u BiH ponovo skaču do 40 stepeni, ali uskoro stiže promjena

Stabilno i vrlo toplo uz obilje Sunca očekuje se danas u Bosni i Hercegovini.

Svježina u jutarnjim satima moguća je samo u centralnim, a tokom dana u planinskim područjima. Uz visoke temperature tokom dana potrebno je obratiti pažnju i na visok indeks UV zračenja.

Puhat će slab vjetar pretežno sjevernog smjera u Bosni, a u Hercegovini slabo do umjereno jugo.

Maksimalne dnevne temperature uglavnom između 31 i 36 stepeni, na jugu zemlje do 39.

U Sarajevu tokom dana pretežno vedro uz malu oblačnost. Najviša dnevna temperatura bit će do 35 stepeni.

U subotu se u Bosni se očekuje pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme, na jugu zemlje i vruće. Pred kraj dana uz povećanje oblačnosti na sjeveru zemlje moguć je kratki pljusak kiše.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni, na jugu zemlje do 40 stepeni.

U nedjelju u centralnim područjima, i u Hercegovini pretežno sunčano i toplo. Na sjeveru zemlje u većernjim satima očekuje se više oblaka uz mogući kraći pljusak kiše.

Temperature zraka malo iznad prosjeka ali niže u odnosu na subotu.

Minimalne temperatura zraka u bit će u rasponu od 16 i 22 stepena, na jugu zemlje do 25 stepeni. Maksimalne dnevne temperature između 32 i 37 stepeni, na jugu zemlje do 38.

U ponedjeljak se nastavlja razdoblje stabilnih vremenskih prilika uz ugodnije temperature u odnosu na prethodne dane, naručito u Bosni. I pored nešto niži temperatura indeks UV zračenja će i dalje biti visok.

Najniža temperatura zraka uglavnom između 15 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura između 31 i 36 stepeni, na jugu zemlje do 38.

Sredinom naredne sedmice očekuje se nestabilnije vrijeme. Upozorenja na vrućinu će većinom i prestati. Stići će vlažan i nestabilan zrak pa je moguć poneki pljusak s grmljavinom.