Turistička zajednica KS najoštrije osudila bušenje guma beogradskom turisti u Sarajevu

Turistička zajednica Kantona Sarajevo se oglasila povodom informacija u medijima da su u Sarajevu automobilu beogradskih registracijskih oznaka izbušene gume.

Najoštrije su osudili svaki oblik vandalizma koji načinjen na štetu turista.

Kako su kazali, ovakvim postupcima baca se mrlja na pozitivan imidž Sarajeva.

Najoštrije osuđujemo svaki vid vandalskog ponašanja, bilo da je u pitanju bušenje guma ili bilo kakva druga oštećenja imovine i ugrožavanje sigurnosti građana Sarajeva, domaćih i stranih turista.

Ova problematika izlazi iz okvira nadležnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo, ali naša dužnost kao dobrih domaćina je da reagujemo i pokušamo u budućnosti spriječiti situacije koje će izazvati neugodnosti turistima i baciti mrlju na pozitivan imidž Sarajeva.

Sarajevo je u cijeloj regiji prepoznato kao grad izuzetno gostoljubivih i dobronamjernih ljudi, gdje se turisti osjećaju kao kod kuće, i ne smijemo dozvoliti da izolovani incidenti naruše lijepe uspomene koju će posjetioci ponijeti sa sobom“, kazali su iz Turističke zajednice u objavi koju potpisuje Kenan Magoda.

Apeluju na sve turiste da parkiraju isključivo na propisno označenim mjestima za parking, a da sve nemile događaje prijave u nadležnu policijsku upravu.

Čvrsto vjerujemo da će nadležne institucije odgovorno i savjesno raditi na sprječavanju i sankcionisanju svih krivičnih radnji, te da ćemo zajedno poslati sliku Sarajeva kao sigurnog grada u koji ste uvijek dobrodošli“, zaključili su iz Turističke zajednice.

Podsjetimo, muškarcu iz Beograda probušene su sve gume na njegovom vozilu tokom boravka u glavnom bh. gradu.

Ove informacije objavio je portal Crna hronika, a iz MUP-a KS nisu mogli potvrditi informacije.

Nemamo ništa zabilježeno o tom događaju“, naveli su iz policije.

Sudeći prema slikama, sve se desilo u sarajevskom naselju Skenderija.

Nedugo nakon što je objavljena informacija oglasila se i bh. influenserka Zerina Patković koja je prišla da pomogne Beograđaninu.

S obzirom da živim u blizini, danas sam krenula u supermarket, kada sam zatekla vozača i ovo vozilo.

Stala sam i pričala s njim nekoliko minuta. Momak je bio prilično potresen. Kaže, došao je tu na SFF. Ponudila sam mu pomoć i pitala da li je zvao policiju.

Rekao je da nije jer ne vidi smisao toga, s obzirom da je šteta već učinjena.

Zvao je šlep službu jer je to ono što mu treba. Na odlasku sam mu rekla da Sarajevo inače nije takvo, da su to pokvareni i zli pojedinci koji žele da on ponese u Beograd pogrešnu sliku o Sarajevu i ljudima koji tu žive.

Na tu moju rečenicu nije ništa rekao, samo se osmijehnuo, kao da mi je htio reći da je kasno za bilo kakve lijepe uspomene iz Sarajeva. I kad malo bolje razmislim – jeste“, napisala je Patković.

Foto: Screenshot/ IG
Foto: Screenshot/ IG