Video/ Jasmila Žbanić objavila isječak iz novog filma, pogledajte o čijem liku je riječ

Naša priznata režiserka Jasmila Žbanić na svom Facebooku objavila je isječak iz filma “Blum”.

Radna verzija bit će predstavljena prije otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala.

Za fotografijama, pričama i filmskom arhivom o Emeriku Blumu, legendarnom direktoru Energoinvesta i bivšem gradonačelniku Sarajeva tragaju Jasmila i produkcija Deblokada.

Naime, ovo je unikatan proces gdje u stvaranju filma mogu učestvovati svi građani, a ovaj eksperiment će posebno biti zanimljiv mladima jer će im otkriti priču o Bosni i Hercegovini koja će im se činiti kao naučna fantastika.

Emerik Blum je u ratom razrušenoj Bosni i Hercegovini od malog biroa sa nekoliko zaposlenih napravio uspješnu svjetsku firmu Energoinvest koja je vodila Bosnu i Hercegovinu i cijelu Jugoslaviju naprijed u danas nezamislive uspjehe i prosperitet.

Jasmila Žbanić i produkcija Deblokada odlučili su se za projekciju filma koji nije u potpunosti završen, kako bi građanima Sarajeva pokazali šta su do sada našli i kako bi građani mogli pomoći završetku filma.

Radna verzija filma će biti prikazana 11. augusta u 20:30 sati u Ljetnom kinu Coca-Cola. Besplatne ulaznice možete pronaći na web stranici ili u glavnom Box Officeu Sarajevo Film Festivala (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24). Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Pogledajte video.