Poznat identitet ubijenih u Grudama, jedan od njih je poznati poduzetnik

Dvije osobe izgubile su život, a još dvije ranjene iz vatrenog oružja u pucnjavi koja se dogodila u četvrtak ujutro u mjestu Gorica kod Gruda.

Na tradicionalnoj proslavi koja se održavala povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica Sovići, muškarac je iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

Kako Hercegovina.info saznaje u ovom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati poduzetnik i vlasnik grudskog Vebuscha, a teže ranjenom je jedna noga amputirana u SKB Mostar.

Kako se saznaje sve je nastalo zbog svađe unutar kafića “Zmaj”.

Počinitelj je nakon toga otišao po automatsku pušku ‘kalašnjikov‘ te pucao na više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje ozlijeđeno.

Dana 4. augusta u 02:01 sati PU Gude zaprimila je prijavu da je u mjestu Gorica, općina Grude, došlo do pucnjave iz vatrenog oružja kojom prilikom je više osoba ustrijeljeno.

Na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Grude i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Grude, a o navodima iz prijave obaviještena je i dežurna kantonalna tužiteljica koja je također izišla na mjesto događaja.

Utvrđeno je da su dvije osobe smrtno stradale, a još dvije su zadobile ozljede iz vatrenog oružja”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona.

Navodi se da su policijski službenici lišili slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog kaznenog djela.