Video/ U Kalesiji izbila masovna tučnjava mještana i dijaspore

U srijedu 10. augusta nešto iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do masovne tuče više osoba.

Službenici PU Kalesija su pokrenuli istragu o ovom slučaju i kako se nezvanično sazanje u policijskim prostorijama je tokom jučerašnjeg dana ispitano i saslušano nekoliko aktera ovog nemilog događaja.

Kako prenosi portal Infoplus navodno je došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog obračuna između osoba iz kalesijskog naselja Olanovica sa jedne i Miljanovaca sa druge strane.

Na snimku koji se pojavio na internetu vidi se grupa muškaraca kako se fizički obračunavaju dok jedna ženska osoba pokušava da smiri nastali incident.

Iz Uprave policije MUP-a TK je saopćeno kako je u protekla 24 sata na području Tuzlanskog kantona javni red i mir je narušen jednom na području Banovića (radi se o puštanju preglasne muzike i nepostupanju po naredbi OSL-a).

U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv prekršioca slijede zakonom predviđene sankcije, prenosi Tuzlanski.ba.