Vlada KS ponovo “vadi” gdje država zapne, uplaćuju novac za odlazak Zmajica na SP

Vlada Kantona Sarajevo uplatit će 150.000 KM za odlazak ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo.

Ovu informaciju objavio je na društvenim mrežama lider Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti potrebna sredstva (150.000 KM) za odlazak naše ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo. Zmajice su zaslužile i mnogo više od toga“, napisao je Konaković.

Podsjetimo, kako je ranije saopćeno iz Košarkaškog saveza BiH, “Zmajicama” je prijetilo izbacivanje sa Svjetskog prvenstva jer krovna kuća bh. košarke nema novac za kupovinu avionskih karata za Australiju.

Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

Novca nemamo, ne znam koliko puta trebamo ponoviti da bi nas neko u institucijama ozbiljno shvatio. Sada smo zaista došli do samog ruba i prijeti nam izbacivanje sa Svjetskog prvenstva ukoliko u preostalih nekoliko dana ne nađemo rješenje.

Ne moram govoriti kakav bi to bi udarac za kompletan bh. sport, ali i bruka za samu državu. Od obećanja i statusa po društvenim mrežama, gdje se najavljuju neke uplate KSBiH, zasad nemamo ništa. Ni marke.

Zato upućujemo posljednji apel da nam se izađe u susret, inače ćemo biti suočeni sa katastrofalnim posljedicama”, kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić očigledno svjestan stanja u kojoj se nalazi krovna kuća bh. košarke, poručio je da je ovo “kraj igre”.

Još malo pa motaj kablove državne reprezentacije!“, napisao je Nurkić uz hešteg #gameover (kraj igre).