Bakir Izetbegović odbio sučeljavanje s Denisom Bećirevićem i Mirsadom Hadžikadićem na N1

Denis Bećirović i Mirsad Hadžikadić večeras gostuju u Pressingu, dok je Bakir Izetbegović odbio da se suoči s njima.

Neka od pitanja na koja Izetbegović nije bio spreman da odgovara su “imaju li dovoljnu podršku da iz državnog Predsjedništva, nakon 12 godina, skinu kandidata SDA, te ko je populista i demagog, a ko borac za državu i narod?”

Gosti će također biti upitani ko će se uspješnije izboriti s prljavom kampanjom političkih protivnika.

Moći ćemo vidjeti i kako Hadžikadić odgovara na optužbe SDP-a da je trojanski konj SDA, a kako Bećirović odgovara na optužbe koalicije Država da je 25 godina na budžetu.

Kandidati za člana Predsjedništva BiH bit će upitani i šta bi novo donijeli u državni vrh i s kim bi radije sarađivali u Predsjedništvu od kandidata iz reda Srba i Hrvata – sa Mirkom Šarovićem ili Željkom Cvijanović, sa Željkom Komšićem ili Borjanom Krišto.

Može li BiH preživjeti još četiri godine političkih blokada i izolacije i kakav plan imaju za izlazak zemlje iz krize, također su pitanja na koja Izetbegović nije želio dati odgovore.

O svemu više pogledajte u Pressingu N1 televizije od 20:00 od strane političari koji će se na izborima boriti za poziciju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka – kandidat ujedinjene opozicije, potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović i kandidat koalicije Država, predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić.

Treći kandidat, predsjednik SDA Bakir Izetbegović, još jednom vrijedi ponoviti, odbio je suočavanje s njima.