Djeca vozila quad magistralom na Ilidži i zabila se u betonski stub, teško povrijeđena obojica

Nevjerovatna saobraćajna nesreća dogodila se na Ilidži jučer.

Naime, dvojica maloljetnika teško su povrijeđena nakon što su se quadom zabili u betonski stub.

Kako navode iz MUP-a KS nesreća se dogodila u 14:10 sati na kolovozu magistralnog puta M-5 (Sarajevo – Kiseljak), ulica Rakovička cesta, područje općine Ilidža.

Tom prilikom došlo je do skretanja van kolovoza i udara u betonski stub ulične rasvjete četvrotočkaša marke ‘HB-ATV’ 125, bez registarskih oznaka, kojim je upravljalo vozač-dijete rođeno 2009. godine iz Ilidže.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede opasne po život, konstatovane na KUM UKC Sarajevo, zadobilo je dijete rođeno 2009. godine koje je, nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za anesteziju i reanimaciju UKC Sarajevo, gdje je zadržano na daljnjem liječenju.

Također, teške tjelesne povrede zadobilo je i dijete rođeno 2011.godine iz Illidže, koje se kao putnik prevozilo na četvorotočkašu, te je nakon ukazane prve pomoći, upućeno na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržano na daljnjem liječenju“, saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su na licu mjesta obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.